Top 100 Most Common Intermediate Swedish Words

What are the most common intermediate Swedish words? Every day Daily Swedish updates a list of the most commonly used Swedish words in local Swedish news media over the past 30 days. Keep your Swedish up to date by studying relevant Swedish words. A good way to learn Swedish is to click on each word, practice its pronunciation, and check out other definitions.

Share on Facebook

Ranking Word Example & Recent News Story
1

Svenska

Swedish

Så reagerar världen på Aviciis bortgång (Dagens Media) - Svenska världsstjärnan Tim Bergling, mer känd som Avicii, gick bort i fredags endast 28 år gammal. På sociala medier sörjs han av en hel värld..

2

Enligt

According to

Enligt alla beräkningar: According to all estimates

Uppgifter: LG kan inte leverera tillräckligt med Iphone-skärmar (Mobil) - Apple har under en tid försökt hitta ytterligare en leverantör av OLED-skärmar till sina Iphone-modeller, något som skulle göra Apple mindre beroende av Samsung. Men enligt uppgifter från källor till Wall Street Journal så ska det se tufft ut på den fronten. Detta då LG Display inte sägs klara att tillgodose de behov som Apple har rent volymmässigt..

3

Procent

Per cent

Ren luft håller på att bli sällsynt lyxvara: Nu andas bara 5 procent av jordens befolkning in det (VA) - 95 procent av jordens befolkning på nära 8 miljarder människor andas luft som inte klarar internationella riktlinjer för vad som är hälsosamt. Så sent som 2016 kunde 6,1 miljoner dödsfall i världen kopplas till just förorenad luft. Problemet är också att luftföroreningarna bara tycka stiga.

4

Sverige

Sweden

Valanalys: C, V och MP har inga väljare att hämta på flykingpolitiken (Cornucopia) - DN/Ipsos visar i en opinionsundersökning att endast 12% av svenskarna vill ha fler flyktingar till Sverige, medan 60% vill ha färre. Detta innebär att det hos de migrationslyckliga partierna C, V och MP inte finns några röster att vinna på sin politik, då dessa partier har ett stöd på ca 20%. Viktigt är det att notera att 60% av svenskarna vill ha färre flyktingar är mitt under en högkonjunktur.

5

Mycket

 1. Very much
 2. Greatly

Det finns mycket mer att säga: There is much more to say

Snabb omställning från kol till naturgas i Panamakanalen (Nyteknik) - Ska öka från förra årets sex miljoner ton till fem gånger så mycket redan 2020..

6

Företag

Company

Multinationella företag: Multinational companies

Samsung sägs överväga bud på Nokia Health (Mobil) - Nokia har sedan en tid tillbaka planerat en försäljning av sin hälsodivision Nokia Health. Och nu sägs Samsung vara intresserade av att köpa verksamheten, vilket innebär att det nu är totalt fyra företag som uttryckt intresse för Nokia Health..

7

Svensk

Swedish

Svensk medborgare: Swedish citizen

Svensk Handel ligger bakom fiktiva Tjuvpartiet (Dagens Media) - Svensk Handel "startar" Tjuvpartiet för att belysa problemet med butiksbrott..

8

Skulle

 1. Would
 2. Should

Uppgifter: LG kan inte leverera tillräckligt med Iphone-skärmar (Mobil) - Apple har under en tid försökt hitta ytterligare en leverantör av OLED-skärmar till sina Iphone-modeller, något som skulle göra Apple mindre beroende av Samsung. Men enligt uppgifter från källor till Wall Street Journal så ska det se tufft ut på den fronten. Detta då LG Display inte sägs klara att tillgodose de behov som Apple har rent volymmässigt..

9

Mellan

Between

Affären är öppen mellan 9 och 18: The shop is open between 9 a.m. and 6 p.m.

Grönt ljus för Ikeas e-handelscentrum (Dagens PS) - Möbeljättens plan för Norra hamnen i Malmö kan ge 200 jobb, skriver Sydsvenskan. Tekniska nämnden godkände i dag, tisdag, enligt tidningen markanvisningsavtalet mellan Malmö kommun och Ikea fastigheter. Det innebär att Ikeas planer för ett e-handelscentrum i Norra hamnen i Malmö Industrial Park nu får godkänt.

10

Samtidigt

 1. Simultaneously
 2. At the same time

Samtidigt som vi kom fram började det regna: Just as we arrived, it began to rain

Tele2 bäddar för höjd utdelning (DI) - Tele2 höjer skuldsättningsmålet och presenterar en ny utdelningspolicy vilket bäddar för kraftigt höjd utdelning.  Samtidigt tar vd Allison Kirkby med en stark första rapport ett steg mot att höja helårsprognosen i sommar..

11

Pengar

Money

Ha pengar till mat: Have (enough) money for food

Var tredje småföretagare räknar med knaper pension (DI) - Majoriteten av småföretagarna i landet sätter flitigt undan pengar varje månad till pensionen, enligt en ny undersökning från Danske Bank. Samtidigt ser en tredjedel dystert på sin framtida ekonomi som pensionärer..

12

Rapport

Report

En rapport om sysselsättningen: A report on employment

Tjänsteföretagen kräver skatterabatt för kompetensutveckling (DN) - Näringslivets satsningar på personalutbildning har minskat med en fjärdedel det senaste decenniet. Det visar en ny rapport från Almega, som nu kräver skatteavdrag i miljardstorlek för att kompetensutveckla mer. .

13

Dollar

Dollar

Google ökar vinsten rejält klår förväntningarna (DI) - Googles börsnoterade koncernmoder Alphabet redovisar ett resultat per aktie på 13,33 dollar för det första kvartalet 2018..

14

President

President

Sverige har ingen president, Sverige har en kung: Sweden does not have a president, Sweden has a king

Facebook byter ut sin lobbychef i USA (Dagens PS) - Facebook har bytt ut sin lobbychef Erin Egan efter två år på tjänsten, skriver The New York Times. Erin Egan, som också är Facebooks chief privacy officer, är ersatt av Kevin Martin. Han är en tidigare ordförande för Federal Communications Commission, FCC, och vice president för mobile and global access policy på Facebook.

15

Mindre

Smaller

Han är mindre än sin bror: He is smaller than his brother

Uppgifter: LG kan inte leverera tillräckligt med Iphone-skärmar (Mobil) - Apple har under en tid försökt hitta ytterligare en leverantör av OLED-skärmar till sina Iphone-modeller, något som skulle göra Apple mindre beroende av Samsung. Men enligt uppgifter från källor till Wall Street Journal så ska det se tufft ut på den fronten. Detta då LG Display inte sägs klara att tillgodose de behov som Apple har rent volymmässigt..

16

Blivit

 1. Became
 2. Was

Domstolar vill satsa miljoner på säkerhetsteknik (Nyteknik) - Säkerheten på landets domstolar måste öka ? bland annat då det blivit vanligare att människor känner sig otrygga och drar sig för att vittna..

17

Forskare

Researcher

Mystiska cirklar på Arktis Nasa står utan svar (Nyteknik) - Fenomenet dök upp på flygfoton och förbryllar forskare. Men de har några teorier..

18

Tillbaka

Back(wards)

Komma tillbaka från en resa: Return from a trip

Svag bostadsmarknad får byggbolag att lämna tillbaka dyr mark (Nyteknik) - Avkylningen av bostadsmarknaden går snabbt. I Stockholm lämnar flera bostadsutvecklare tillbaka mark till kommunen..

19

Industri

Industry

Jobba på en industri: Work in industry

Di manar till köp trots oroväckande trender (Dagens PS) - Det är hög tid för ventilationsföretaget Systemair att leva upp till sitt rykte som ett av börsens kvalitetsbolag. Det skriver Dagens industri och rekommenderar köp av verkstadsaktien trots att man menar att trenderna är oroväckande. Systemair-aktien har det senaste året backat med 30 procent trots att börsen som helhet stått stilla.

20

Riksbanken

The Bank of Sweden

SHB: Konjunkturen mattas framöver (DI) - Svensk konjunktur är stark i dagsläget, men mattas framöver. Bostadsbyggandet växlar ned och så småningom minskar draghjälpen från omvärlden. Konjunkturuppgången har bidragit till att fler fått jobb och till stigande inflation, och Riksbanken väntas inleda räntehöjningar i december.

21

Ledare

Leader

Kim och Moon lovar fred och nedrustning (Nyteknik) - Koreakriget ska formellt avslutas ? och ländernas ledare har även kommit överens om en fullständig nedrustningsplan..

22

Samband

 1. Relation
 2. Connection

I samband med att oljan blev dyrare ökade inflationen: As oil became more expensive, inflation rose

LG:s nya G7 får dedikerad Google Assistant-knapp (Mobil) - LG förväntas presentera sin nya smartphone G7 ThinQ i samband med ett event i New York den 2 maj. Och enligt färska uppgifter från källor med insyn i saken, så ska telefonen vara rustad med en dedikerad Google Assistant-knapp..

23

Hittills

 1. So far
 2. Hitherto

Hittills har vi inte lyckats avskaffa kriget: So far, we have not succeeded in eradicating war

Inget 3G-stöd när Tre lanserar Apple Watch med abonnemang (Mobil) - När operatören Tre som första och hittills enda operatör i Sverige lanserar Apple Watch med esim och mobil uppkoppling saknas stöd för 3G. Det innebär att man är hänvisad till till 4G och därmed begränsad täckning..

24

Debatt

Debate

Den politiska debatten: The political debate

Allt måste inte bytas ut mot nytt (Nyteknik) - DEBATT. Om hyresgästerna i miljonprogrammen ska ha råd att bo kvar måste företagen inom bygg-, teknik- och installationsbranschen pressa priserna och sluta slänga ut fungerande inredning, skriver Chris Österlund, Botkyrkabyggen..

25

Förslag

Proposal

Ett förslag från regeringen: A government proposal

S föreslår språkkurs för invandrare (Dagens PS) - Allt som rör invandring är glödhett i valrörelsen. Just nu ägnar politikerna och deras sakkunniga sig åt att hitta på förslag som handlar om detta. I dag lägger Socialdemokraterna fram ett beslut som innebär att asylsökande som söker försörjningsstöd ska tvingas gå språkkurs i svenska.

26

Direkt

Direct

Direkta ledningar: Direct lines

Försäljningsras för nyproducerade lägenheter (DI) - Antalet sålda nyproducerade lägenheter på Hemnet har minskat med 37 procent under det första kvartalet i år jämfört med det första kvartalet 2017. I Stockholms län är nedgången ännu större - 51 procent. Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

27

Kritik

Criticism

Rikta skarp kritik mot något (el. någon): Criticize sth. (or sby) sharply

Alliansen riskerar spricka Kristersson sågar Centerns besked (DI) - M-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande.  För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara. .

28

Minska

 1. Diminish
 2. Reduce

Minska (på) hastigheten: Reduce speed

Nestlé ska dra ner på byråsamarbeten (Dagens Media) - Enligt uppgifter till Adweek är Nestlé på väg att minska på antalet byråsamarbeten. Syftet ska vara att dra ner på reklamkostnaderna..

29

Problem

Problem

Ekonomiska problem: Financial difficulties

Hamnar struntar i spökgarn trots stora problem i Östersjön (Nyteknik) - Förlorade fiskenät och trålar och andra typer av uttjänta fiskeredskap ställer till problem för djurlivet i Östersjön..

30

Teknik

Technique

Det krävs en viss teknik för att få upp dörren: You have to use a little skill to open this door

Allt måste inte bytas ut mot nytt (Nyteknik) - DEBATT. Om hyresgästerna i miljonprogrammen ska ha råd att bo kvar måste företagen inom bygg-, teknik- och installationsbranschen pressa priserna och sluta slänga ut fungerande inredning, skriver Chris Österlund, Botkyrkabyggen..

31

Resultat

Result

Resultatet har blivit att konsumenterna vilseleds: The result is that the consumers have been misled

Cancervaccin börjar visa resultat (Nyteknik) - Preliminära resultat från inrapportering visar på glädjande siffror..

32

Aldrig

Never

Jag går aldrig på bio: I never go to the cinema (the movies)

Novus: S på femmånaderslägsta (DI) - Socialdemokraterna får knappt 27 procent av väljarstödet, så lågt har partiet aldrig legat fem månader före ett riksdagsval. Det visar SVT/Novus väljarbarometer som publicerades på måndagen..

33

Riktigt

Really

Hon är inte riktigt klok: She is not quite right in the head

KLM expanderar i Sverige trotsar flygskatten (Dagens PS) - Det holländska flygbolaget KLM storsatsar på Sverige. Under en blixtvisit i Sverige säger Pieter Elbers, som är vd, så här: ?Folk förstår nog inte riktigt hur mycket vi satsar i Norden överlag. Vi flyger till och från 15 destinationer här.

34

Framför

In front of

Sitta framför teven: Sit in front of the TV

Nu letar inhousebyråerna efter kreatörer (Dagens Media) - I årets upplaga av Inhousebarometern framgår det att inhousebyråerna planerar att anställa fler ? och det är framför allt kreativ kompetens som ligger i fokus. "De byråer som blundar för den här utvecklingen och säger att den bara är en fluga tror jag snart kommer vara borta", säger Håkan Bodman, managementkonsult på Inhouse AB..

35

Kvartal

Quarter

Swedbank klår förväntningarna (DI) - Swedbank redovisar ett rörelseresultat på drygt 6,4 miljarder kronor för årets första kvartal, nästan 8 procent över analytikernas snittprognos..

36

Kronan

The Crown

Kronans mark: State property

Johan Schück: Riksbanken behöver lämna besked om den svaga kronan (DN) - Vad anser Riksbanken om den extremt svaga kronan? Svaret kan komma på torsdag när det blir dags för nytt räntebesked. Sedan årets början har kronkursen mot euron  försvagats med cirka sex procent..

37

Samarbete

 1. Cooperation
 2. Collaboration

Etablera ett samarbete: Start cooperating

Amazon lägger sig i Volvos baklucka (Nyteknik) - Ett nytt samarbete mellan företagen ger Volvo-ägare nya möjligheter till e-handel..

38

Betala

Pay

Har du betalt räkningen?: Have you settled the bill?

WWF-höjdaren: Det är mänsklighetens största och längsta gratislunch (DI) - Genom att ignorera naturens osynliga värden skapar näringslivet kostnader för samhället ? utan att behöva betala. Det anser Pavan Sukhdev, en av världens främsta experter på miljöekonomi. ?Det är mänsklighetens största och längsta gratislunch?, säger han.

39

Studie

Study

En studie om fjärilar: A study about butterflies

Iphone X-ägarna nöjda med allt utom Siri (Mobil) - En färsk studie visar att Iphone X-ägarna överlag tycks vara väldigt nöjda med sina enheter, om det inte vore för en liten detalj: Siri..

40

Dessutom

 1. Besides
 2. Moreover

Skuggdirektionen ense: Höj räntan nu (DI) - Den svenska bostadsmarknaden ser ut att ha stabiliserats, ekonomin växer starkt och inflationstrycket i omvärlden är på väg upp.  Det får Skuggdirektionen att rösta för en räntehöjning för femte mötet i rad. Dessutom vill ledamöterna se ytterligare höjningar under 2018 så att Riksbankens styrränta når nollstrecket inom ett år.

41

Uppdrag

Commission

På uppdrag av regeringen: Commissioned by the Government

Svenska konsumenter: viktigt att varumärken tar miljöansvar (Dagens Media) - Drygt åtta av tio svenskar anser att det är viktigt att varumärken tar ett ansvar för miljön. Framförallt är detta viktigt för kvinnor och äldre. Det visar en Novus-undersökning genomförd på uppdrag av Sveriges Annonsörer..

42

Väldigt

Enormously

Väldigt svårt: Enormously difficult

Iphone X-ägarna nöjda med allt utom Siri (Mobil) - En färsk studie visar att Iphone X-ägarna överlag tycks vara väldigt nöjda med sina enheter, om det inte vore för en liten detalj: Siri..

43

Någonsin

Ever

Aldrig någonsin: Never ever

Angola har förlorat sin första satellit (Nyteknik) - Angola bekräftar på måndagen att man tappat kontakten med sin första uppskjutna satellit någonsin..

44

Statistik

Statistics

Föra statistik över (något): Keep (compile) statistics on (sth.)

Försäljningsras för nyproducerade lägenheter (DI) - Antalet sålda nyproducerade lägenheter på Hemnet har minskat med 37 procent under det första kvartalet i år jämfört med det första kvartalet 2017. I Stockholms län är nedgången ännu större - 51 procent. Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

45

Kampanj

Campaign

Försvarsmaktens nya kampanj engagerar (Dagens Media) - Marknadschefen Robert Forss om kampanjen Många har många frågor: "Vi vill väcka uppmärksamhet och nyfikenhet genom att leka med vad vi bedömer är medvetna könsstereotyper"..

46

Besked

 1. Answer
 2. Information

Exakta besked gick inte att få: It was impossible to obtain any exact information

Alliansen riskerar spricka Kristersson sågar Centerns besked (DI) - M-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande.  För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara. .

47

Avsnitt

 1. Section
 2. Part

TV-serien görs i sex avsnitt: The (TV) series is being filmed in six episodes

Så ska e-sporten bota nätklimatet (Dagens Media) - PODD. Veckans avsnitt av "Under 15" gästas av e-sportstjärnan Emil "Heaton" Christensen, som menar att nätklimatet har att vinna på att e-sporten tas på allvar..

48

Beslut

 1. Decision
 2. Resolution

Fatta beslut: Come to a decision

S föreslår språkkurs för invandrare (Dagens PS) - Allt som rör invandring är glödhett i valrörelsen. Just nu ägnar politikerna och deras sakkunniga sig åt att hitta på förslag som handlar om detta. I dag lägger Socialdemokraterna fram ett beslut som innebär att asylsökande som söker försörjningsstöd ska tvingas gå språkkurs i svenska.

49

Stoppa

 1. Darn
 2. Mend

Stoppa strumpor: Darn socks

Piratkopieringen Nintendo inte kan stoppa (Nyteknik) - Nintendo och Nvidia känner till säkerhetshålet i spelkonsolen Switch. Men en uppdatering löser inte problemet..

50

Ordförande

 1. Chairman
 2. Chairwoman

Ordförande i byggnadsnämnden: Chairman of the local housing (building) committee

LO:s förlorade heder (DI) - Om alliansen vinner valet kommer du förlora jobbet. Det är huvudbudskapet i LO:s nya valfilm, som LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin och M:s partisekreterare Gunnar Strömmer debatterade i söndagens Agenda i SVT. .

51

Intervju

Interview

Ge en intervju: Give (grant) an interview

Hårdbantar: Därför måste Ikea spara miljarder (DI) - Världens största möbelkedja ska kapa inköps- och logistikkostnaderna med minst 3,5 miljarder kronor årligen. Det är ett av budskapen när hundratals av Ikeas leverantörer träffas i Älmhult, avslöjar inköps- och logistikchefen Henrik Elm i en intervju..

52

Telefon

Telephone

Telefonen ringer: The telephone is ringing

Samsungs nya telefon kan ha tre skärmar (Nyteknik) - Ny information skvallrar om att telefonen kan bli vikbar med tre skärmar..

53

Nyligen

Recently

Vi träffades helt nyligen i Lund: We met quite recently in Lund

Efter ZTE granskas nu även Huawei för brutna Iran-sanktioner (Mobil) - Den amerikanska handelskammaren beslutade nyligen att införa saknktioner mot den kinesiska telefontillverkaren ZTE, och nu tycks även Huawei ligga i riskzonen för att få samma behandling..

54

Ekonomi

 1. Finances
 2. Economy

Kommunernas ekonomi har försämrats under året: The local authorities' finances have worsened during the year

Var tredje småföretagare räknar med knaper pension (DI) - Majoriteten av småföretagarna i landet sätter flitigt undan pengar varje månad till pensionen, enligt en ny undersökning från Danske Bank. Samtidigt ser en tredjedel dystert på sin framtida ekonomi som pensionärer..

55

Hänvisning

Reference

I boken finns en hänvisning till sidan fyra: There is a reference in the book to page four

Elbilar kan reas ut på andra sidan sundet (Dagens PS) - Danmark överväger subventioner efter en kraftig nedgång i landets elbilsförsäljning. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett uttalande från den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen. ?Vi har skatteincitament för elbilar, och man kan diskutera om de borde vara större.

56

Prognos

 1. Prognosis
 2. Prediction

Ekonomiska prognoser för nästa år: Economic forecasts for next year

Raderar ut vinsten och vinstvarnar (Dagens PS) - Tobin Properties sålde tre bostäder under första kvartalet i år. Under detta kvartal tecknade bolaget bindande avtal om försäljning av lägenheter värda 13 miljoner kronor. Samtidigt sänker företaget sin prognos för rörelsevinsten under 2018 till 150-200 miljoner kronor, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

57

Näringsliv

 1. (trade and) industry
 2. Business world

Hemnet: Bra fart på bostadsaffärerna igen (Dagens PS) - Försäljningsökning med 36 procent på två veckor, enligt nya siffror. Hemnet står bakom statistiken, som refereras av SvD Näringsliv, och den visar alltså att bostadsaffärerna har fått ett rejält uppsving på kort tid efter en längre tids ? mer eller mindre stiltje eller tillbakagång. ?Marknaden har repat sig och trenden verkar gå uppåt igen?, säger Staffan Tell, presschef på Hemnet, till tidningen.

58

Period

Period

Perioden 1970--1980: The period 1970--1980

"Är podd-marknaden mättad" (Dagens Media) - Det finns de som ansåg att podcasts var en fluga, något som var populärt en kort period och som nu är på nedåtgående. Men: konsumtionen av digitalt ljud ökade med 6% under 2017 och podcast-lyssnandet specifikt ökade med hela 33 procent..

59

Konkurs

Bankruptcy

Gå i konkurs: Go bankrupt

Adamsky går i konkurs (Dagens Media) - Produktionsbolaget Adamsky Productions går efter 15 år i konkurs, kan Dagens Media berätta..

60

Närmare

 1. More detailed
 2. Closer

Närmare upplysningar: More details, detailed information

Amerikanska tioårsräntan klättrar närmare 3 procent (DI) - Räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen klättrar på måndagen snubblande nära milstensnivån 3 procent, den högsta nivån på över fyra år. Samtidigt stiger tvåårsräntan upp mot 2,5 procent, den högsta nivån sedan 2008. .

61

Uppgift

Information

Enligt uppgift: According to information received

Källor: Amazon smider hemliga planer på en robot som vill in i ditt hem (VA) - Den ska fungera som en rörlig Alexa, enligt uppgift. .

62

Nämligen

 1. As
 2. Since

Boken handlar om en bristvara, nämligen oljan: The book is about a commodity in short supply, namely oil

Oneplus 6 får bakstycke i glas (Mobil) - Får Oneplus 6 trådlös laddning? Javars, det är inte omöjligt. Den kinesiska telefontillverkarens vd Pete Lau har nu nämligen bekräftat att den kommande telefonen får ett bakstycke i glas..

63

Framåt

 1. Ahead
 2. Forward

Plåtkungen Peter Areskog: Jag planerar aldrig framåt (DI) - Som ung åkte han runt i Fjärran östern och sålde skrot. I dag är familjebolaget en av Nordens största tillverkare av byggplåt.  Peter Areskog är Malmös okrönte vilde som bara är rädd för en sak: att känna sig för nöjd..

64

Gjorde

Did

Mikael Vilenius: Allt växer i Sandvik (DI) - Sandvik bjöd på en favorit i repris - en rapport som överraskade positivt. Men börsen gjorde också som de brukar - sänkte aktien..

65

Expert

Expert

Hon var partiets expert på jordbruksfrågor: She was the party's agricultural expert

Bosch vill rädda dieseln expert befarar höjd förbrukning (Nyteknik) - Bosch presenterar ny teknik som uppges sänka utsläppen av kväveoxid drastiskt. Motorexperten Andreas Cronhjort påpekar att metoden lär kosta bränsle..

66

överens

Agreed

Vi är överens om att skolan måste förändras: We agree there must be changes to the school

Kim och Moon lovar fred och nedrustning (Nyteknik) - Koreakriget ska formellt avslutas ? och ländernas ledare har även kommit överens om en fullständig nedrustningsplan..

67

Tillväxt

Growth

Ekonomisk tillväxt: Economic growth

Norrmontage: Brist på kapital och arbetskraft bromsar tillväxt (DI) - JÄRPEN. Åre kommuns näst största industri Norrmontage tar sats för att fortsätta växa. Bristen på arbetskraft är en flaskhals men har delvis löst sig tack vare inflyttning.

68

Försäljning

 1. Sale
 2. Selling

Begränsa försäljningen av alkohol: Limit the sale of alcohol

Samsung sägs överväga bud på Nokia Health (Mobil) - Nokia har sedan en tid tillbaka planerat en försäljning av sin hälsodivision Nokia Health. Och nu sägs Samsung vara intresserade av att köpa verksamheten, vilket innebär att det nu är totalt fyra företag som uttryckt intresse för Nokia Health..

69

Danska

Danish

Börsveckan: Akta dig för haussade aktien (Dagens PS) - Börsveckan rekommenderar köp av danska Pandora och Swedol i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för norska Norwegian, Hanza, Profilgruppen och Evolution Gaming samt säljråd för SAS. Flygbolaget Norwegian hade den högsta intäktstillväxten i fjol bland de europeiska flygbolagen.

70

Norska

Norwegian

Börsveckan: Akta dig för haussade aktien (Dagens PS) - Börsveckan rekommenderar köp av danska Pandora och Swedol i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för norska Norwegian, Hanza, Profilgruppen och Evolution Gaming samt säljråd för SAS. Flygbolaget Norwegian hade den högsta intäktstillväxten i fjol bland de europeiska flygbolagen.

71

Ansvar

 1. Responsibility
 2. Liability

Bära (el. ha) ansvar för hushållet: Be responsible for the household

Svenska konsumenter: viktigt att varumärken tar miljöansvar (Dagens Media) - Drygt åtta av tio svenskar anser att det är viktigt att varumärken tar ett ansvar för miljön. Framförallt är detta viktigt för kvinnor och äldre. Det visar en Novus-undersökning genomförd på uppdrag av Sveriges Annonsörer..

72

Vinnare

Winner

Här är de nominerade till Guldtuben 2018 (Dagens Media) - Branschjuryn har nu sagt sitt ? här är årets nominerade i 14 av 16 kategorier. Therese Lindgren har chansen att bli kvällens stora vinnare med flest nomineringar, tätt följt av Johanna Nordström, IJustWantToBeCool, Bianca Ingrosso och Margaux Dietz..

73

Vidare

Further

Ring oss för vidare besked: Telephone us for further (more) information

Kändisfamiljen bommar igen (DI) - Systertrion Kim, Kourtney och Khloé Kardashian lägger ner klädkedjan Dash. "I våra hjärtan vet vi att det är dags att gå vidare", skriver den äldsta systern Kim Kardashian på sin hemsida..

74

Tredje

Third

Tre börjar sälja Apple Watch med egen mobil uppkoppling (Mobil) - När tredje versionen av Apple Watch släpptes var den stora nyheten att klockan med hjälp av ett esim och egen koppling till mobilnätet blev mer fristående från Iphone. Nu kommer den modellen till Sverige..

75

Bransch

(branch of) trade (industry)

Läget i branschen har förvärrats: The state of the industry has worsened

Vill göra det superenkelt att driva företag: Vi struntar i hur man brukar göra (VA) - Hur gör man redovisning och administration till något mer än ett nödvändigt ont? Vi har pratat med två ?Wintare? som antagit utmaningen att förändra en förlegad bransch. .

76

Använda

 1. Employ
 2. Use

Använda sig av en ny metod: Adopt a new method

Apple åtgärdar skärmreparations-problem med Iphone 8 i uppdatering (Mobil) - För en tid sedan kom uppgifter om att flera Iphone 8-användare inte längre kan använda sina telefoner, efter att ha reparerat skärmarna hos icke auktoriserade reparatörer. Nu har Apple åtgärdat saken, och det med en enkel uppdatering av IOS..

77

Igenom

Through

Efter brevet till Löfven: Daniel Ek får sin vilja igenom (VA) - Sverige motsätter sig EU:s skatt mot techbolag, rapporterar Di Digital.   .

78

Alltid

Always

Jag har alltid varit rädd för hundar: I've always been afraid of dogs

Intervjuserie: Så reser du dig efter en kris (VA) - Susanne Birgersdotter har nått framgång som entreprenör men vägen dit har inte alltid varit enkel. I vår intervjuserie har hon hittills berättat om sina erfarenheter av att bygga bolag, att nå ut till investerare och att möta motgångar. Denna gång berättar hon om hur hon själv har rest sig efter kriser i entreprenörskapet.

79

Nedgång

 1. Decrease
 2. Fall

Vintillverkning på sin lägsta nivå på över 60 år (DN) - Förra året producerades den minsta mängden vin sedan 1957. Italien, Frankrike och Spanien har haft en nedgång på närmare 20 procent.  Samtidigt har den globala konsumtionen ökat.

80

Annars

 1. Otherwise
 2. Else

Skynda dig, annars missar vi tåget!: Hurry up, otherwise (else) we'll miss the train

Köp drömbilen nu annars väntar fet skattesmäll (DI) - Från och med första juli gäller de nya reglerna bonus malus. Det kommer att innebära en rejäl smäll för den som väntar med att köpa drömbilen..

81

Hoppas

Hope

Hoppas det går bra: I hope everything turns out for the best

Motorola hoppas sälja 30 miljoner Moto G6 (Mobil) - Motorola har minst sagt ambitiösa försäljningsplaner för nya Moto G6-serien..

82

Lösning

Solution

Olof Lundh: Sportjätten snart historia i Sverige (DI) - Fem kostymklädda herrar satt vid podiet i Friends Arenas inre en förmiddag i mitten av mars 2014. Det var en hastigt inkallad presskonferens. Man skulle berätta om en lösning för nationalarenan som hade haft ständiga problem sedan öppningen i november 2012..

83

Innehav

 1. Possession
 2. Holding

Brakförlust för norska oljefonden (Dagens PS) - Åker på smäll på 171 miljarder norska kronor, uppger TT. Den norska oljefonden, en av världens största aktieägare, hade enligt telegrammet en avkastning på minus 1,5 procent under årets första kvartal. Den statliga pensionsfondens aktieinvesteringar gick ned med 2,2 procent under perioden medan fondens onoterade innehav steg med 2,5 procent, framgår det liksom att avkastningen på ränteinvesteringarna blev minus 0,4 procent.

84

Företagare

 1. Industrialist
 2. Employer

Egen företagare: Self-employed

Årets företagare: Jag älskar att få bolag att växa (DI) - MORGONGÅVA. Han vände upp och ned på hur vi köper böcker. Sedan gjorde han läkemedel på nätet till en miljardaffär.

85

Endast

Only

Så reagerar världen på Aviciis bortgång (Dagens Media) - Svenska världsstjärnan Tim Bergling, mer känd som Avicii, gick bort i fredags endast 28 år gammal. På sociala medier sörjs han av en hel värld..

86

Kontroll

Control

Ha situationen under kontroll: Have the situation under control

Apptips: Få kontroll över Bluetooth-volymen (Mobil) - Den här appen ger dig en kommande funktion från Android P redan nu..

87

Produktion

Production

Starta produktionen av den nya personbilen: Start production of the new private car

BILTEST: MINI Cooper S Uppgraderad nöjesmaskin (Dagens PS) - Det finns få klassiska bilmodeller fortfarande i produktion och en av dem är den odödliga Mini Cooper som efter 59 år och med hjälp av BMW, bevarar möjligheten att köra gokart på allmänna vägar. För ärligt talat: Det finns nog ingen roligare bil att köra! Sedan den första Minin, ritad av Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis, rullade ut från BMC (British Motor Corporation) fabriken i Longbridge 1959, har den varit lite av en favorit bland de bilförare som förstått nöjet av att köra en bil som sitter lite tajt över axlarna och attackerar kurvor med en precision som man normalt bara hittar i en gokart.

88

Politik

Policy

Valanalys: C, V och MP har inga väljare att hämta på flykingpolitiken (Cornucopia) - DN/Ipsos visar i en opinionsundersökning att endast 12% av svenskarna vill ha fler flyktingar till Sverige, medan 60% vill ha färre. Detta innebär att det hos de migrationslyckliga partierna C, V och MP inte finns några röster att vinna på sin politik, då dessa partier har ett stöd på ca 20%. Viktigt är det att notera att 60% av svenskarna vill ha färre flyktingar är mitt under en högkonjunktur.

89

Satsning

 1. Venture
 2. Commitment

Göra en satsning på folkmusiken: Concentrate on folk music

Tillväxtverket och Wellstreet satsar på kvinnliga techgrundare (VA) - Tillväxtverket startar en ny satsning för att få fram fler kvinnliga entreprenörer inom techindustrin. Med sig har man fått riskkapitalbolaget Wellstreet, som grundats av den tidigare Klarna-toppen Mikael Wintzell och e-handelsprofilen Sïmon Saneback. .

90

Version

Version

Lastbilen finns i en större version: The truck is available in a bigger version

Därför klövs lyxkryssaren mitt itu (Nyteknik) - Silver Spirit var för kort. Lösningen blev att klyva lyxkryssaren mitt itu. Snart är det dags för fartygets andra jungfrutur ? nu i förlängd version..

91

Framtida

Future

En framtida utbyggnad: A future extension

Rapport visar: Allt fler granskar sin chef på nätet (Nyteknik) - Det är inte bara chefer som söker på internet efter information om framtida medarbetare. Granskningen sker i stor utsträckning också i motsatt riktning..

92

Internet

Internet

Rapport visar: Allt fler granskar sin chef på nätet (Nyteknik) - Det är inte bara chefer som söker på internet efter information om framtida medarbetare. Granskningen sker i stor utsträckning också i motsatt riktning..

93

Utveckling

 1. Development
 2. Trend

Den tekniska utvecklingen: Technical development (change, advance)

Uppgifter: Amazon utvecklar robot för hemmet (Mobil) - Obekräftade uppgifter gör gällande att Amazon har en robot avsedd för hemmet under utveckling. Detaljerna är knapphändiga i nuläget, men det skulle kunna handla om ett slags mobil variant av AI-högtalaren Echo..

94

Investera

Invest

Investera i aktier: Invest in shares

EQT börjar investera i medelstora börsbolag (DI) - Riskkapitaljätten EQT börjar köpa betydande minoritetsposter i medelstora börsbolag, kan Di avslöja. Enligt vad Di erfar ska EQT snart resa en ny fond som ska göra investeringarna..

95

Kanske

 1. Perhaps
 2. Maybe

Det spelar kanske ingen roll: Maybe it doesn't matter

Krisande Facebook oroar marknaden (Nyteknik) - Ett starkt resultat kanske inte räcker när det skandalomsusade Facebook redovisar årets delårssiffror i morgon. Ökade kostnader för säkerhetsåtgärder efter dataläckan får marknaden att rygga tillbaka..

96

Verklighet

Reality

Hennes dröm blev verklighet: Her dream came true

ABB lanserar rekordsnabb elbilsladdare (Nyteknik) - 20 mils räckvidd på åtta minuters laddning. Det är verklighet med ABB:s nya 350 kW Terra HP-laddare. Men än så länge finns det ingen bil som kan utnyttja kapaciteten..

97

Rekord

Record

Slå alla rekord: Break (beat) all records

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer 90 miljarder upp i rök (DI) - De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..

98

Ryssland

Russia

Storåkers: Diplomati mår bra av konst (DI) - I helgen var jag på konstresa i Moskva. Kontrasten mellan diplomatisk brist på fredagsmys i relationen mellan oss och Ryssland och mina känslomässiga euforittoppar i mötet med landets ofattbara skatter, förorsakade en del fantasier. Konsten som diplomatisk mjukgörare..

99

Dokument

Document

Ett historiskt dokument: A historical document

Hemligt dokument försvunnet på Försvarets materielverk (Nyteknik) - Ett hemligt dokument på Försvarets materielverk (FMV) saknas. Myndigheten, som upphandlar Försvarsmaktens stridsfordon, har anmält detta till Säkerhetspolisen, skriver Expressen..

100

Miljard

 1. (billion [US])
 2. Milliard

Svenska Akademien drar in miljoner i skattefri utdelning (DI) - Svenska Akademiens förmögenhet kan uppgå till 2,8 miljarder kronor. Det är en miljard mer än vad som varit officiellt känt. DN har kartlagt den omdebatterade stiftelsens finanser och kommit fram till att den drar in miljoner - helt skattefritt..